Kanaries hebben eerste zege te pakken tegen GBA

STVV heeft van GBA gewonnen met 2-0. Van meetaf kon het duel bekoren met uitstekend voetbal langs beide kanten. Ook doelkansen bleven niet uit in he boeiende duel.

hcardyn

. Zo kon Wamfor eerst een scherpe voorzet van Van Houdt voor de aanstormende Munyaneza onderscheppen én tipte Deelkens een fraaie vrijschop van Monteyne over de dwarsligger. De Kanaries bleven op zoek gaan naar de openingstreffer. Een pegel van Hendrikx raakte de buitenkant van de staander en Sishuba tamlde net iets te lang om een uitstekende assist van Van Houdt te verzilveren. Midden de eerste periode wist GBA het evenwicht te herstellen. Net voor de rust was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk met een loeier van Hendrikx en een vluchtschot van Van Houdt. Bij de eerste doelkans na de pauze was het meteen raak. Munyaneza speelde Van Houdt, die dribbelde zich voorbij Lolo én zag zijn afgeblokt schot in doel verdwijnen. De bezoekers waren meteen dichtbij de gelijkmaker doch Simaeys trapte de gelijkmaker van de doellijn.

Na de dubbele wissel bij GBA kreeg de thuisploeg het lastig om de voorsprong op het bord te houden. Bij een snelle counter was de beste kans evenwel voor invaller Debroux, die van dichtbij op Luciano besloot. Een kwartier voor tijd verzuimde Munyaneza om het duel voortijdig te beslechten. Mulemo zonderde de Rwandese spits alleen voor doel af doch zijn schuiver verween naast het doel. Ook een nieuwe counter via Van Houdt en Stolica werd niet benut. De bezoekers bleven naarstig op zoek gaan naar de gelijkmaker maar de Haspengouwse defensie hield stand. In de slotminuten besliste Stolica het duel én veroverden de Kanaries zo hun eerste driepunter van dit seizoen.

STVV: Deelkens - Hendrikx, Vanczak, Hayen, Mulemo - Simaeys, Peeters, Chimedza - Van Houdt, Munyaneza, Sishuba. GBA: Luciano - Lolo, Van Dooren, De Roeck, Monteyne - Colman, Figueroa, Wamfor, Quinteros, Cruz - Sterchele. Doelpunten: 47' Van Houdt 1-0, 87' Stolica 2-0 Vervangingen: 56' Cavens voor Quinteros en Losado voor Colman, 63' Debroux voor Sishuba, 73' Stolica voor Munyaneza, 76' Milenkovic voor Lolo, 83' Delorge voor Simaeys . Gele kaarten: 31' Peeters (fout), 33' Sterchele(schwalbe), 68' Simaeys (fout), 83' Figueroa (fout) Scheidsrechter: Van de Velde Toeschouwers: 6.500