Lierse verliest van Brussels

Lierse dreigt zich alweer op te moeten maken voor een loodzwaar seizoen. Tegen een ook al in matigheid uitblinkend Brussels liepen de Pallieters op een tweede thuisverlies op rij. Het werd 0-1.

KURT GULDENTOPS

Brussels van zijn kant nestelt zich jolig bovenaan. Niets deed voor rust vermoeden dat Lierse tegen een tweede thuisverlies op rij zou aanlopen. Niet dat de Pallieters zo gezwind liepen te voetballen, maar het overwicht en de beste kans was wél voor de thuisploeg. Mrdja knikte op aan geven van de jonge Buyens echter binnen het bereik van Cordier.

Brussels, op dat moment tevreden met dat ene puntje, werd in het tweede gedeelte toch iets meer naar voren gezogen. Een afgeblokt schot van Mrdja werd afgewisseld met een huizenhoge kans voor Pinelli, die te lang talmde voor doel. Toch klom Brussels op voorsprong en alweer deed een stilstaande fase Lierse de das om. Al te makkelijk kon Kalulika een hoekschop voorbij Vaesen in doel knikken. Niet één kans op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg nadien nog.

Scheidsrechter: Gumienny. Toeschouwers: 6.673. LIERSE: Vaesen, De Corte, Nnaji, Blessing, De Witte, Jarju, Muslin, Buyens, Jatta, Peeters, Mrdja. BRUSSELS: Cordier, Jonckheere, Colpaert, Kargbo, Petö, Pinelli, Culek, Omonga, Gorius, Kaliluka, Sanogo. Doelpunten: 73' Kaliluka 0-1. Vervangingen: 58' Sanogo door Andersen, 73' Buyens door Mujanovic, 82' Mrdja door Snelders, 82' Nnaji door Develer, 89' Jonckheere door De Troetsel. Gele kaarten: Kargbo (fout), Pinelli (spelbederf), Develer (fout). Rode kaarten: geen. Man van de match Diedonné Kalulika Met zijn kopbaldoelpunt bezorgde de verder onzichtbare Dieudonné Kaliluka een nochtans matig voetballend Brussels een droomstart op het Lisp. Tien op twaalf voor de Brusselaars. Het moet zelfs voorzitter Vermeersch tot zwijgen kunnen bewegen.