Standard raakt niet voorbij Zulte-Waregem

Standard kon weer niet winnen in eigen huis. Tegen een goed georganiseerd Zulte-Waregem kwamen de Luikenaars niet verder dan 1-1. Pas na de tegentreffer kreeg het publiek een knokkende thuisploeg te zien. Met 2 op 12 blijft de crisis aan de boorden van de Maas wel duren.

hcardyn

Op Sclessin stonden gisteren twee gebuisden van de competitiestart tegenover mekaar. Boskamp plaatste Frédéric Dupré voor het eerst in de basis tegen zijn ex-ploeg. Deflandre bekocht zijn misstap in Boekarest met een plaats op de bank. Bij Zulte Waregem mocht Stijn Meert op een fluitconcert rekenen bij elk balcontact. De Standardsupporters hadden dan ook nog een rekening met hem te vereffenen nadat Meert vorig jaar Conceiçao een fatale rode kaart 'aannaaide'.

De eerste helft was maar een mager beestje. Een schot van Jovanovic trof het zijnet. Er waren ook wat schuchtere pogingen van Verschuere en Sergeant.

Op het uur kwamen de Rouches dicht bij de openingstreffer. Op voorzet van Rapaic dwong Geraerts Merlier tot een knappe redding. In de rebound stonden Sa Pinto en Jovanovic buitenspel zodat de goal van die laatste niet telde. Merlier mocht zich meteen daarna opnieuw tonen op een vrije trap van Rapaic. De Rouches bleven aandringen maar kregen het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Reina vanop de uitlijn achteruitlegde naar Sergeant. Die kon nog een telefoontje naar zijn moeder plegen vooraleer hij de bal netjes in de verste hoek plaatste.

Fellaini kreeg een kwartier voor tijd dé kans om de bordjes gelijk te hangen, maar schoot van dichtbij op Merlier. De ingevallen Vandendriessche mocht aan de overkant alleen op Renard af. Hij klopte de Luikse goalie, maar zijn lob ging naast. Boskamp voerde de druk op. Hij bracht met Bouchouari een extra aanvaller en dropte Fellaini in de spits. Merlier kon een prachtige vrije trap van Rapaic nog uit de haak halen. Maar even later was het toch raak. Jovanovic verlengde een hoekschop van Rapaic op de arm van Janssens. Deze keer twijfelde Wouters niet. Jova zette de elfmeter zelf om. Standard drong nog wel aan maar moest opnieuw vrede nemen met één schamel puntje dat Zulte Waregem overigens niet gestolen had.

Scheidsrechter: Luc Wouters. Toeschouwers: 20.000 STANDARD: Renard - Dupré, Sarr, Coelho, Matias,- Defour, Fellaini, Geraerts, Rapaic - Sa Pinto, Jovanovic. ZULTE WAREGEM: Merlier - Minne, De Brul, Leleu, Reina - Van Nieuwenhuyze, Verschuere, Janssens, Meert, Sergeant, Datti. Doelpunten: 66' Sergeant 0-1, 86' Jovanovic (pen) 1-1. Vervangingen: 46' Matthijs (6) voor Datti, 74' Vandendriessche voor Meert, 78' Bouchouari voor Matias. Gele kaarten: 11' De Brul (overtreding), 53' Sarr (overtreding), 61' Janssens (overtreding), 76' Vannieuwenhuyze (overtreding).