1 overlevende bij vliegtuigcrash in Kentucky

Op de Blue Grass Airport van Lexington in de zuideljke Amerikaanse staat Kentucky is zondag een passagiersvliegtuig neergestort. Slechts één van de vijftig passagiers heeft het overleefd.

Belga

Het ongeluk gebeurde kort nadat het toestel van op de luchthaven van Lexington was opgestegen met als bestemming Atlanta.

Het gaat om een regionale luchtvaartmatschappij Comair in opdracht van Delta. Er zaten vermoedeljk een vijftigtal passagiers aan boord.

De crash gebeurde kort na 12.00 uur Belgische tijd.

Volgens CNN zouden wellicht alle inzittenden zijn omgekomen. Maar volgens het televisiestation NBC is er minstens één overlevende. Op gezag van woordvoerder Jay Blanton van het ziekenhuis van de Universiteit van Kentucky meldde de zender dat daar iemand is binnengebracht en wordt verpleegd. Het slachtoffer is in kritieke toestand.

Het toestel, een Bombardier Canadian Regional Jet (CRJ) 100, zou kort na opstijgen voor een vlucht naar Atlanta in een bosrijk gebied zijn neergestort.

Volgens de Amerikaanse televisiezender CBS zou het toestel op de luchthaven van Lexington een verkeerde piste hebben gebruikt.