Abou Jahjah verhuist definitief naar Libanon

Dyab Abou Jahjah, voorzitter van de Arabisch Europese Liga (AEL), verhuist in januari 2007 definitief naar Libanon. Over zijn activiteiten afgelopen maand tijdens het conflict met Israël wil hij weinig kwijt.

hcardyn

Abou Jahjah zegt dat op de website van AEL. Hij is net terug uit Libanon. In 2004 kondigde Abou Jahjah al aan over vijf jaar weer naar zijn vaderland terug te keren. Blijkbaar wil hij niet tot 2009 wachten. ”Het is een voorlopige terugkeer in België”, zegt Abou Jahjah. ”Ik moet hier zijn om de overgang binnen de AEL te garanderen en om aanwezig te zijn op de rechtszaak tegen de AEL dit najaar. We hopen een nieuwe gerechtelijke overwinning te boeken tegen het Belgische establishment dat onze beweging altijd heeft willen criminaliseren.”

Abou Jahjah: ”Over mijn verblijf in Libanon wil ik voorlopig niks kwijt, alles op zijn tijd. Eén iets staat vast, het Arabische volk in Libanon heeft de zionisten de moeilijkste les uit hun geschiedenis geleerd en we zijn bereid om het over te doen als ze denken om terug te komen.”