De hoogste torens in Antwerpen

Print
De KBC-toren is met 97 meter de op een na hoogste toren van Antwerpen. De hoogste toren is de Onze Lievevrouwekathedraal. Die werd op het einde van de middeleeuwen gebouwd en meet 123 meter. Een overzichtje van de tien hoogste torens van Antwerpen.

1. Onze Lieve Vrouwekathedraal
Gebouwd in 1521. De bouw nam ettelijke jaren in beslag, want de eerste steen werd in 1352 gelegd. De kathedraal is een product van de late middeleeuwen. Het imposante bouwwerk aan de Handschoenmarkt meet 123 meter.
Meer info: De Kathedraal

2. KBC-toren
De KBC-toren is de oudste wolkenkrabber in Europa. Het gebouw telt 26 verdiepingen en is 97 meter hoog. In 1929 werd met de bouw gestart. In 1932 werd de 'Boerentoren' afgewerkt. Architect was Emiel Van Averbeke.
Meer info: Het Torengebouw te Antwerpen

3. Antwerp Tower
De Antwerp Tower aan De Keyserslei is 87 meter hoog. Het gebouw, dat onderdak biedt aan een hotel, een restaurant en diverse winkels, telt 25 verdiepingen en werd in 1974 gebouwd.

4. Chicagoblok
De Chicagoblok op Linkeroever haalt vaak het nieuws wegens samenlevingsproblemen. De woonblok is 81 meter hoog en is een onderdeel van het zogenaamde 'Europark'. In de Chicagoblok wonen veertig verschillende nationaliteiten.

5. Theater Building
Het 'Theater Building' aan de Italiëlei is met zijn 21 verdiepingen 76 meter hoog. Het gebouw wordt vaak omschreven als een 'architecturale miskleun' omdat het niet in de wijk past en volgens heel wat Antwerpenaars 'lelijk' is.

6. Provinciehuis Antwerpen
Het Provinciehuis Antwerpen is 72 meter hoog. Het gebouw telt 18 verdiepingen. Met de bouw werd in 1966 gestart. In 1972 was het gebouw afgewerkt.

7. Silvertop Tower
De Silvertop Tower in de Antwerpse wijk Kiel werd vorig jaar nog gerenoveerd. Het complex herbergt sociale woningen. De Silvertop Tower werd in 1978 gebouwd en telt 20 verdiepingen. De hoogste appartementen bevinden zich op 71 meter hoogte.

8. Riverside Tower
Ook de Riverside Tower is 71 meter hoog. Het gebouw staat op Linkeroever, aan de voet van het Sint-Annastrand. De Riverside Tower werd in 1972 gebouwd. Aantal verdiepingen: 25. Architect Paul De Meyer heeft op een van de bovenste verdiepingen een 'tuin' gebouwd.

9. Panorama Tower
De Panorama Tower staat eveneens op Linkeroever. Net als de Silvertop en de Riverside is de Panorama Tower zo'n zeventig meter hoog. In de woonblok is Tom Barman opgegroeid.

10. Politietoren
In 1958 werd gestart met de bouw van de Politietoren aan de Oudaan. In 1967 waren de bouwwerken voltooid. De Politietoren is 70 meter hoog en is een typevoorbeeld van moderne architectuur uit de jaren zestig. Architect is Renaat Braem.

Bij Skyscraper Page kan u een grafiek met de hoogste torengebouwen van Antwerpen zien.
MEEST RECENT