Gaz de France in Hasselt: Clijsters voert sterk deelnemersveld aan

De derde editie van de Gaz de France Stars in Hasselt (30/10-05/11), een Tier III-tennistoernooi met een prijzengeld van 170.000 dollar, is er opnieuw eentje met een hoog kwaliteitslabel. Niet minder dan acht speelsters uit de top-20, onder wie titelverdedigster Kim Clijsters (WTA 2), zullen aanwezig zijn, zo bleek dinsdag op de voorstelling van het toernooi.

Belga

De Limburgse, die in Hasselt haar wederoptreden plant na de polsblessure die ze heeft opgelopen in Montréal, krijgt oppositie van Nadia Petrova (Rus-WTA 5), Nicole Vaidisova (Tsj-WTA 10), Anastasia Myskina (Rus-WTA 12), Dinara Safina (Rus-WTA 13), Francesca Schiavone (Ita-WTA 15), Anna-Lena Grönefeld (Dui-WTA 16) en Ana Ivanovic (Ser-WTA 17). Ook Ai Sugiyama (Jap-WTA 29), Natalie Déchy (Fra-WTA 32), Elena Likhovtseva (Rus-WTA 33) en Vera Zvonareva (Rus-WTA 34) hebben hun deelname al bevestigd.

"Kirsten Flipkens kreeg de enige wildcard die wij mochten uitdelen", zegt organisator Bob Verbeeck. "De 18-jarige Ivanovic versloeg maandag nog Martina Hingis in de finale van het toernooi van Montréal, terwijl Ai Sugiyama de voormalige dubbelpartner van Kim Clijsters is. Dit deelnemersveld is te vergelijken met het beste deelnemersveld ooit dat in Antwerpen aan de slag ging. Ik ben dan ook uitermate tevreden met het niveau. Uiteraard heeft het feit dat de week nadien de Masters zullen plaatshebben in Madrid, daar iets mee te maken. Dat geeft ons bovendien nog de mogelijkheid om via de Gold of Silver excempt nog wereldtoppers zoals bijv. Martina Hingis toe te voegen aan het deelnemersveld", gaat Verbeeck verder.