Heerlenaar verdacht van moord op vijf hoeren

De 45-jarige P. C. uit Heerlen wordt verdacht van de moord op zeker vijf heroïnehoertjes in Limburg in de afgelopen twintig jaar. Dit heeft het openbaar ministerie in Maastricht bevestigd.

GPD

Onderzocht wordt of de moorden op de Duitse Marina Denzler (32), de Heerlense Nadia Mehalloui (21), de Duitse Simone Riedel (20), de Heerlense Ilona Quaedflieg (34) en de Brunssumse Samira van de Wal (20) aan de man kunnen worden toegeschreven.

De Heerlenaar zit vast wegens een serie overvallen op winkels. In die zaak is DNA afgenomen en dat bleek overeen te komen met het erfelijk materiaal dat is veilig gesteld na de verkrachting van een prostituee in Valkenburg in 1992. De Heerlenaar heeft gepoogd deze vrouw om het leven te brengen, zegt het OM.

Volgens advocaat A. Vonken geeft de man toe ruzie met de vrouw in Valkenburg te hebben gehad en haar te hebben mishandeld. "Maar hij heeft nooit de bedoeling gehad haar om te brengen." In alle andere zaken ontkent de man elke betrokkenheid. Justitie sluit niet uit dat de Heerlenaar in verband kan worden gebracht met nog meer moorden. De prostituees zijn steeds gewurgd. Meestal hanteerde de dader bovendien een mes.