Tupolev gecrasht na brand aan boord

In het oosten van Oekraïne is dinsdag een Russisch vliegtuig van het type Tupolev neergestort met 170 mensen aan boord. De crash vond plaats nadat aan boord brand was uitgebroken.

Belga

BR> Volgens het Oekraïense ministerie voor noodsituaties bevond het toestel zich toen op 10.000 meter hoogte en besloot de piloot een noodlanding te maken. Volgens de Russische luchtvaartautoriteiten blijkt uit de eerste gegevens dat sterke turbulentie - mogelijk ten gevolge van de brand - het ongeval zou hebben veroorzaakt.

De Tupolev Tu-154 was onderweg van Anapa aan de Zwarte Zee naar St.-Petersburg. Het toestel verdween van de radar nadat het een SOS-melding had uitgezonden. Helikopters spoedden zich naar de crashsite, 45 km ten noorden van Donetsk. Reddingswerkers vonden het brandende toestel terug en troffen meteen al dertig lijken aan.

Volgens de civiele bescherming in Moskou heeft niemand van de 160 passagiers en 10 bemanningsleden het ongeluk overleefd. "Volgens de eerste informatie zijn allen om het leven gekomen," zei woordvoerster Irina Andrianova namens de autoriteiten. Luidens de betrokken luchtvaartmaatschappij waren er onder de passagiers ook 45 kinderen. De Russische autoriteiten spraken echter van zes kinderen. Volgens de Russische pers waren onder de passagiers ook Nederlanders.

Het toestel was eigendom van Poelkovo, een van Ruslands grootste vliegmaatschappijen.