Verkeer in Eurotunnel verloopt weer vlot

Het verkeer van passagierstreinen in de Eurotunnel onder het Kanaal verloopt dinsdagochtend weer "vlot". Door een brand werd de tunnel maandag gedurende drie uur volledig gesloten. Het vrachtverkeer daarentegen tekent vertragingen van ongeveer één uur op, zowel in Calais (Frankrijk) als in Folkestone (Verenigd Koninkrijk), verduidelijkt Eurotunnel.

Belga

De noordelijke tunnelkoker blijft nog steeds gesloten na de brand en daardoor moet al het verkeer afwisselend door de zuidelijke koker gaan: drie treinen van Engeland naar Frankrijk, daarna drie in de omgekeerde richting.

Er wordt overwogen om de noordelijke koker in de loop van dinsdagvoormiddag opnieuw te openen. In dat deel ontstond maandag brand in een koelvrachtwagen die op een treinstel geladen was.

Eurostar, het bedrijf dat treinverkeer aanbiedt van Groot-Brittannië naar Frankrijk en naar België, liet van zijn kant weten dat er dinsdagochtend nog "enkele vertragingen" waren. Bij de brand, die snel onder controle was, zijn geen gewonden gevallen.