Israël bestormt Gaza Stad

Minstens 10 Israëlische tanks en gevechtsvoertuigen, met steun van helikopters, hebben een aanval ingezet op het oosten van Gaza Stad, net voor zonsopgang.

Belga

Dat zeggen ooggetuigen en veiligheidsbronnen. Volgens getuigen kwamen de Israëlische miltaire voertuigen van de grens tussen Gaza Stad en Israël onder intens vuur. Helikopters maken met groot geschut de weg vrij voor de grondtroepen.

Volgens de getuigen hebben Israëlische elitetroepen en sluipschutters een Palestijns gebouw in de streek ingenomen. Ze openden er het vuur en verwonden minstens 3 mensen. Palestijnse veiligheidsdiensten zeggen dat de inval gelijkaardig is aan eerdere grondoperaties van de laatste twee maanden.

Ondertussen hebben Israëlische vliegtuigen 2 Palestijnse huizen in het noorden en het zuiden van de Gazastrook gebombardeerd. De eigenaars ervan zijn volgens Israël betrokken bij aanvallen tegen Israël. Volgens Palestijnse bronnen zijn er geen gewonden gevallen, maar beide gebouwen zijn gereduceerd tot puin. Het Israëlische leger zou de bewoners kort voordien verwittigd hebben.