Zes doden en 64 gewonden bij treinontsporing in Spanje

Zes reizigers werden gedood en tientallen anderen zijn maandag gewond geraakt, toen een trein ontspoorde in Villada in het noorden van Spanje. De overheid sprak van vijf doden, maar ziekenhuiskringen zegden dat een zesde slachtoffer in het hospitaal aan zijn verwondingen was bezweken.

Belga

Eerder was er sprake van acht slachtoffers. Zeker 64 mensen raakten gewond. Meer dan 400 reizigers bevonden zich aan boord van de Intercity-trein, die de verbinding verzekert tussen Vigo en Bilbao en tussen La Coruna en Hendaya.

Ooggetuigen zegden dat de locomotief ontspoorde, waardoor de eerste wagon tegen een brugpijler terechtkwam. Een getuige zei dat de trein veel te snel reed. De vakbonden zeiden dat de plaats van het ongeval niet bijzonder gevaarlijk was. De spoormaatschappij Renfe kondigde een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval aan. Reddingswerkers moesten geknelde reizigers uit de brokstukken bevrijden. Een noodziekenhuis werd ingericht in een fabriek. Vier helikopters en 26 ziekenwagens namen aan de hulpoperatie deel. Op de trein bevonden zich ook heel wat pelgrims die een bezoek hadden gebracht aan het bedevaartsoord Santiago de Compostela.