Familie overleden verdachte overval Borgworm dient klacht in

Een van de verdachten van de overval op een geldtransport in Borgworm in januari 1998 is in het ziekenhuis overleden na een verblijf in de gevangenis van Andenne.

Belga

Zijn familie spreekt van een verdacht overlijden en overweegt klacht in te dienen tegen de gevangenisarts en het -bestuur wegens het niet verlenen van hulp aan een persoon in levensgevaar.

De 47-jarige Yves Roland leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker en zou volgens zijn schoonvader onvoldoende verzorging hebben gekregen in de gevangenis. De gedetineerde zou herhaaldelijk om gespecialiseerde verzorging gevraagd hebben omdat zijn gezondheidstoestand zwaar achteruit ging, maar de gevangenisarts zou een overplaatsing naar een gespecialiseerd ziekenhuis geweigerd hebben. "Pas op 7 augustus werd hij naar een ziekenhuis in Namen gebracht. Daar is hij op 14 augustus overleden", aldus de schoonvader van Roland.

Yves Roland was betrokken bij de zware overval op het geldtransport van Brink's Ziegler in Borgworm, waarbij twee geldtransporteurs het leven lieten. Ook Thierry Dalem, Léopold Maréchal en Marchal Habran prijkten op de verdachtenlijst.