Belgisch-Luxemburgse politie informeert chauffeurs

Vlak voor de Belgische grens in het Groothertogdom Luxemburg is zaterdag en zondag een gemengde politiepatrouille aan het werk om terugkerende vakantiegangers te wijzen op werken onderweg en de moeilijke rijomstandigheden op sommige Belgische autowegen als gevolg van de zware regenval.

Belga

Indien nodig maken de agenten ook processen-verbaal op. Het is de eerste keer dan zo'n Belgisch-Luxemburgse patrouille in het Groothertogdom Luxemburg actief is, zegt commissaris Renaud Marotte van de Verkeerseenheid van de provincie Luxemburg. De patrouille bestaat uit twee motorrijders en bevindt zich op de laatste parking met tankstation voor de grens met België.

De samenwerking tussen de politiediensten van België en het Groothertogdom Luxemburg kadert in het Benelux-verdrag over de politionele samenwerking. Op Luxemburgs grondgebied is dit weekend ook een Nederlands-Luxemburgse patrouille aan het werk. Ter gelegenheid van de landbouwbeurs van Libramont in juli was in België een Belgisch-Luxemburgse politiepatrouille aan het werk.