Parket bevestigt uitstap verdachte moord Joe

Het parket van Brussel heeft zaterdag bevestigd dat Mariusz O. (16), die samen met Adam G. (17) verdacht wordt van de moord op Joe Van Holsbeeck (17), op woensdag 16 augustus de match van de Rode Duivels tegen Kazachstan heeft bijgewoond in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht.

Belga

Volgens parketmagistrate Sonia Isbiai gaf de jeugdrechter toestemming voor een uitstap. Naar verluidt gebeurde dat zonder te weten wat die uitstap precies inhield. Het parket tekende volgens Isbiai onmiddellijk beroep aan tegen de beslissing en kreeg bovendien gelijk. Het vonnis viel echter een dag na de voetbalwedstrijd.

Het Brusselse parket stipte zaterdag wel aan dat de uitstap van Mariuz O. vlekkeloos verlopen was. "Er viel geen enkel incident te betreuren", aldus nog Isbiai.

Mariuz O. en Adam G. worden verdacht van de moord vier maanden geleden op Joe Van Holsbeeck in het Centraal Station van Brussel. Beiden zitten in afwachting van hun proces opgesloten in de gesloten instelling van Kasteelbrakel. De uitstap gebeurde in het kader van een educatief programma in de instelling.