Stacy en Nathalie: burgerlijke partij geen toegang tot dossier

De moeder van Stacy Lemmens, Christiane Granziero, die zich burgerlijke partij stelde in het dossier van de verdwijning van haar dochter, krijgt geen toegang tot het dossier. Dat meldt de franstalige zender RTL-TVi dinsdagavond.

Belga

De wet geeft aan de burgerlijke partijen toestemming om toegang te vragen tot het dossier, een maand na hun aanstelling. De moeder van Stacy vroeg via haar advocaat, meester Philippe Moureau, deze toegang aan de onderzoeksrechter die met het onderzoek belast is.

De beschikking van de rechter werd maandag bekendgemaakt. De onderzoeksrechter weigerde toegang tot het dossier om "het onderzoek niet te schaden". De magistraat bemerkt dat de onderzoeken nog altijd lopende zijn en dat de kennis van de resultaten door de burgerlijke partijen het onderzoek zouden kunnen schaden. De rechter zegt directe contacten met de ouders te verkiezen.

"De voornaamste verdachte kan toegang krijgen tot het dossier, maar dat blijkt niet gevaarlijk te zijn voor het onderzoek. Dat is het echter wel als de slachtoffers het dossier raadplegen. Ik begrijp het niet meer, iemand zal het me moeten uitleggen", bemerkte advocaat Philippe Moureau aan Belga.

De advocaat van Christiane Granziero heeft nog acht dagen om beroep aan te tekenen bij de kamer van inbeschuldigingstelling. De vader van Stacy Lemmens, Thierry Lemmens, heeft nog niet de toegang tot het dossier opgeeïst. De vader van Nathalie, Didier Mahy, zou dat wel doen in de komende week, aldus zijn advocaat meester Vincent Sauvage.