Man in ziekenhuis na gewelddadige gijzeling voor code bankkaart

Een 41-jarige man uit Gent is in de nacht van maandag op dinsdag in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij door drie mannen gegijzeld en geslagen werd in zijn eigen woning.

Belga

Dat zegt het Gentse parket. De man werd vastgebonden, afgerost en bedreigd met een vuurwapen en pepperspray tot hij de code van zijn bankkaart prijsgaf.

De gijzeling begon rond 1.00 uur maandagnacht, aldus het parket. Het slachtoffer wandelde naar zijn woning in de omgeving van het Gentse verkeersknooppunt De Sterre. De man had te veel gedronken en zou niet gemerkt hebben dat drie mannen hem achtervolgden. Toen hij zijn huis binnenstapte, werd hij aangesproken door de drie mannen. Ze duwden hem naar binnen en deelden enkele slagen uit. Ze bonden de man vast, doorzochten zijn woning en eisten zijn geld. Hij moest ook zijn bankkaart afstaan en de code ervan prijsgeven.

De man weigerde eerst en werd opnieuw geslagen. Daarna gaf hij hen een verkeerde code. Alle drie de mannen lieten hem vastgebonden achter en zouden de code getest hebben bij de dichtstbijzijnde geldautomaat. Ze keerden terug naar de woning en brachten het slachtoffer weer slagen toe. Ze bedreigden hem dit keer met een vuurwapen en pepperspray. De man vertelde de correcte code, maar bij de nieuwe test bleef een van de gijzelnemers bij het slachtoffer. Toen de twee andere mannen uiteindelijk met succes geld afhaalden, pikten ze de derde gijzelnemer op en lieten ze het slachtoffer achter. Hij kon zich later bevrijden en vond hulp bij zijn buren.

Het slachtoffer herstelt momenteel van zijn verwondingen in het ziekenhuis. De daders zijn voorlopig spoorloos, meldt het parket.