Politie klist drie autodieven

De politie pakte vrijdag en zaterdag drie auto-inbrekers op: één in de Wetstraat en twee in de buurt van de Turnhoutsebaan.

ghouben

De eerste dief werd vrijdag om 6.30u opgepakt in de Wetstraat. Hij was nog volop bezig een slag te slaan in een auto, toen de agenten hem betrapten. De man was lichtgewond aan de handen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. In de auto vond de politie de buit van vijf eerdere inbraken.

Zo’n uurtje eerder waren in de Sint-Elisabethstraat twee zakken gevonden met verdachte goederen. Later bleek het om buit te gaan van de auto-inbraken. De inbreker beweerde maar 17 jaar te zijn, maar een botscan in het ziekenhuis toonde aan dat de man meerderjarig is. Hij is bij de politiediensten gekend voor meerdere feiten.

Zaterdag om 16.30u werden twee kerels van 20 en 17 jaar opgepakt die een auto-inbraak op de Turnhoutsebaan in Borgerhout hadden gepleegd. Agenten op patrouille hadden de twee zien zitten achter een bestelwagen in de Eliaertsstraat. De kerels zetten het op een lopen, maar de agenten gingen hen achterna en konden hen arresteren. Allebei hadden de inbrekers al een strafblad.