'Verdorie, hier had ik niet op gerekend'

Kim Clijsters heeft op haar website gereageerd op haar opgave in het Canadese Montreal. Ze stapte met een polsblessure uit de wedstrijd.

Belga

In haar wedstrijd nam Clijsters het net op tegen de Canadese wildcardspeelster Stéphanie Dubois.

Dagboek

"Verdorie, hier had ik nu echt niet op gerekend. Opgeven in de tweede ronde met een nieuwe polsblessure twee weken voor de US Open. Opnieuw de linkerpols zoals 2 jaar geleden; het voelt trouwens ongeveer hetzelfde aan nu. Meer moet de scan straks uitwijzen", vertelt de Limburgse.

"Ik heb het totaal niet voelen aankomen, dus het lijkt me niet meteen een ontsteking of iets chronisch. Geen problemen met de pols in de voorbije matchen. Gisteren heb ik nog 2 uur staan trainen met Kuznetsova zonder ook maar iets te voelen."

"Nu begon ik in de loop van de eerste set iets te voelen. Ik liet er mijn backhand al voor en schakelde over op de slice-backhand. Ik hoopte dat het met de pols te laten intapen nog zou gaan om de match uit te spelen, opgeven vind ik echt maar niks."

"Maar toen ik er even later op viel met naar een verre bal te gaan voelde ik meteen dat er echt iets mis was; ik kon niet meer verder."

Dokter geroepen

"Ik heb er meteen twee dokters bijgeroepen, maar die konden zich niet onmiddellijk uitspreken. Morgenochtend (donderdagnamiddag in België) laat ik een scan nemen en die moet meer duidelijkheid brengen. Ik heb er momenteel geen goed oog in, maar dat kan ook aan de ontgoocheling liggen."

"Ik mag er niet aan denken dat ik weer een operatie en een lange revalidatie zou moeten ondergaan. Maar goed, dat weten we later wel. Hopen dat het allemaal nog meevalt zeker?", klinkt het.