Drie jaar afkicken voor Gibson

De Amerikaanse acteur en regisseur Mel Gibson moet drie jaar lang afkicken van alcohol. Dat is de straf die hij kreeg in verband met dronkenschap achter het stuur. Daarbovenop kreeg hij een boete van 1.300 dollar.

Belga

Begin deze maand werd de acteur in staat van beschuldiging gesteld wegens dronkenschap achter het stuur. Gibson was op 28 juli om 02.09 uur 's morgens tegengehouden op een weg in Malibu waar hij op 25 km ten westen van Los Angeles woont.

Hij reed aan 140 km per uur waar de maximumsnelheid 65 km per uur was. In zijn auto werd een geopende fles alcohol gevonden.

Hij diende normaal op 28 september voor te komen, maar zijn advocaten hadden gevraagd de zitting te vervroegen.

Gibson niet aanwezig

Gibson was donderdag in het Hooggerechtshof in Californië zelf niet aanwezig en liet volgens Amerikaanse media zijn advocaat Lawrence Mira de beschuldiging niet aanvechten.

De filmheld kreeg drie jaar probatie. Hij moet vijf keer per week deelnemen aan bijeenkomsten van de AA gedurende viereneenhalve maand. Tijdens de zeveneneenhalve daaropvolgende maanden moet dat drie keer per week zijn. Gibson moet drie maanden lang een afkickprogramma volgen.

Zijn rijbewijs is voor drie maand ingetrokken.