Kwart miljoen bezoekers voor Marktrock

Marktrock heeft ondanks het slechte weer naar schatting zo'n 250.000 personen naar de Leuvense binnenstad gelokt. De politie noch de medische hulpverlening hadden tijdens het festival veel werk om handen.

Belga

Hoeven toonde zich bijzonder tevreden over de voorbije editie. De programmatie werd door het publiek gesmaakt met als uitschieter het concert van de Pet Shop Boys maandag. Ook de prijsverhoging van de tickets voor de concerten op de Oude Markt van 15 tot 25 euro leverde geen problemen op vermits 85 procent van de 30.000 beschikbare kaarten verkocht raakten (waarvan de helft in voorverkoop), volgens Hoeven een heel mooi resultaat.

Ook hoofdcommissaris Jack Vissers van de Leuvense politie maakte een positief bilan. Er werden geen enkele gerechtelijke aanhouding verricht en slechts 16 bestuurlijke aanhoudingen, vooral wegens dronkenschap. De controles op geluidsnormen noch deze op het verbod op alcoholverkoop door nachtwinkels na middernacht leverden overtredingen op.

310 wagens werden weggesleept. Het Rode Kruis kreeg zo'n 200 aanmeldingen. 10 personen moesten naar het ziekenhuis worden gevoerd, geen enkele zwaargekwetste. De ingrepen in het festivalcircuit vielen volgens Vissers positief uit.

Nu in het nieuws