Park&Walk-parking tussen Blankenberge en Wenduine

Print
Federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (sp.a) heeft tussen Wenduine en Blankenberge de eerste Park&Walk-parking voorgesteld.
Het project past binnen het project "de natuur.mobiliteitsladder". Dat project moet leiden tot mobiliteitsplannen voor de natuurgebieden.

De Park&Walk is vergelijkbaar met een Park&Ride-parking. Het gaat om enkele gegroepeerde parkeerplaatsen voor wagens. Bij een Park&Ride spreken chauffeurs af om hun weg samen gemotoriseerd verder te zetten, bij een Park&Walk trekken ze samen te voet verder.

Uitkerkse Polder
In het geval in Wenduine kan de parking worden gebruikt om het natuurgebied de Uitkerkse Polder te bezoeken. Bij de P&W werd daarom ook een kijkhut gebouwd. Het project kostte 11.350 euro.

Federaal minister van Mobiliteit Landuyt wil dat er bewuster wordt nagedacht over de mobiliteit in natuurgebieden. "Een bezoekerscentrum plant je best niet middenin het natuurgebied", legt hij uit.

"Daarom werd de mobiliteitsladder opgesteld. De afvalladder met bovenaan preventie en onderaan storten, bestaat al langer. De mobiliteitsladder moet helpen om het drukke, verstorende gemotoriseerde verkeer uit de natuurgebieden te weren en anderzijds alle kansen te geven aan zachtere vervoersmiddelen als wandelen en fietsen."

Voor beide projecten Park&Walk en de mobiliteitsladder werd samengewerkt met Natuurpunt.

.

Nu in het nieuws