KRC Genk krijgt eindelijk geld van Las Palmas

Voetbalclub KRC Genk is anderhalf miljoen euro rijker. Na een jarenlange juridische strijd heeft de Limburgse competitieleider deze week een betaling van 1,5 miljoen euro ontvangen van het Spaanse U.D. Las Palmas.

Belga

Die club kocht in juli 2000 Thordur Gudjohnson voor 100 miljoen, maar ging nooit over tot betaling door financiële moeilijkheden.

Voor Genk spanden de advocaten Leo Panis en Jan Verlinden een rechtszaak aan tegen Las Palmas. De Spaanse rechter vonniste dat Las Palmas definitief in vereffening zou moeten gaan al het geen regeling kon treffen met haar bevoorrechte schuldeisers, waaronder Genk.

Die regeling was slechts mogelijk met de toezegging van enkele Spaanse banken, die echter enkel wensten mee te werken als de schuldeisers een deel van hun vordering zouden laten vallen. Genk ging dus akkoord met 1,5 miljoen euro.

Los van deze procedure heeft Genk ook nog recht op 27 procent van een vordering die Las Palmas heeft op Fenerbahce. Destijds hadden de Limburgers bewarend beslag gelegd bij de Turkse topclub.