Ontgoochelende Duivels raken niet voorbij Kazachstan

België is niet goed begonnen in de kwalificaties om deelname aan Euro 2008. De Rode Duivels kwamen in het Constant Vanden Stock-stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Kazachstan. Vandereycken heeft nog veel werk voor de boeg.

bsouffreau

Zaterdag staan in groep A nog Polen-Finland en Servië-Azerbeidzjan op het programma. Portugal en Armenië zijn de twee andere wedstrijden in de groep. De Rode Duivels spelen hun volgende wedstrijd woensdag 6 september in Armenië.

De bondscoach had een verrassing in petto. Moussa Dembele (AZ) stond in de spits naast Thomas Buffel. Kompany moest naar het middenveld. Op links kreeg Van Damme de voorkeur op Daerden.

Maar de Rode Duivels namen geen goede start. Bovendien moest Kompany van het veld met een liesblessure. In de eerste helft viel de beste kans overigens aan de Kazakse kant. Een foutje van Van Buyten en Hoefkens en Zjoemaskaliev kreeg vrij spel. Maar hij schoot torenhoog over.

Na de pauze - en een fluitconcert - ging het niet beter. Kazachstan had geen kansen, maar de Belgen gebruiken hun soms mooie combinaties niet om te scoren. Een slotoffensief kon de Belgen niet helpen.

Nu in het nieuws