Ullrich dwingt vonnis tegen professor Franke af

De Duitse profrenner Jan Ullrich heeft bij de arrondissementsrechtbank van Hamburg een provisioneel vonnis tegen professor Werner Franke afgedwongen, waardoor de moleculair bioloog niet meer mag beweren dat Ullrich in een jaar tijd 35.000 euro uitgaf voor de aankoop van illegale substanties.

Belga

In een televisie-interview van 3 augustus had Franke verklaard dat Ullrich in een jaar 35.000 euro voor dopingmiddelen had gekocht bij de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes, die in het centrum staat van het dopingschandaal in het wielrennen van de afgelopen maanden.

"Ik heb het dossier van Ullrich van de Spaanse politie uit Madrid kunnen inkijken en het is lang geleden dat ik nog zo'n vuiligheid onder ogen kreeg," verklaarde Franke toen ook.

"Sommige personen uit de omgeving van Ullrich moeten duivelse figuren zijn. Dat ze hem zulke producten aangeraden hebben en hem dan ook nog eens in contact gebracht hebben met de Spaanse dopingarts Fuentes. In één enkel jaar heeft Ullrich 35.000 euro betaald aan dopingproducten."

Jan Ullrich werd op de vooravond van de Tour de France door zijn team T-Mobile op non-actief gezet nadat duidelijk geworden was dat zijn naam voorkwam op een lijst die het Spaanse gerecht vrijgegeven had in de dopingaffaire rond dokter Fuentes.