Roger Federer wipt sterke Xavier Malisse

Xavier Malisse (ATP 41) heeft zich vrijdag in Canada niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het ATP Masters Series-toernooi van Toronto (2,45 miljoen dollar).

Belga

De Belg moest in de kwartfinales het hoofd buigen voor de Zwitserse nummer één van de wereld, Roger Federer. Die kreeg de zege evenwel niet cadeau. Malisse beet in de erg spannende wedstrijd flink van zich af en dwong een derde set af. Pas na 2 uur en 27 minuten kon Federer de match beslissen: 7-6 (7/4), 6-7 (5/7) en 6-3.

Het was al de 8e keer dat Malisse en Federer tegenover elkaar stonden, maar de laatste keer dateerde al wel van 2002, op het toernooi van Parijs. De Kortrijkzaan won enkel de eerste wedstrijd, in 1999 in de kwartfinales van de Davis Cup. De Spanjaard Rafael Nadal is de enige die Federer dit seizoen al kon verslaan. In de halve finales neemt Federer het op tegen de Chileen Fernando Gonzalez, die met 6-1 en 7-5 te sterk was voor de Argentijn Jose Acasuso. In de andere halve finale staat de Fransman Richard Gasquet tegenover de Brit Andy Murray.