Jenson Button behaalt eerste zege in spektakelrace Hongarije

Print
De Brit Jenson Button (Honda) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Hongarije gewonnen. Button, die zijn eerste GP-zege ooit boekte, haalde het op de verregende Hungaroring voor Pedro de la Rosa (McLaren) en Nick Heidfeld (BMW).
In een spectaculaire regenrace vertrokken titelfavorieten Fernando Alonso (Renault) en Michael Schumacher (Ferrari) respectievelijk als 15de en 11de, na gestraft te zijn in de oefensessies.
Beiden lieten schitterend stuurwerk zien en rukten al snel op, op een baan die zich nochtans niet goed leent tot inhalen.
Zolang het regende, was Alonso sneller, maar toen het droger werd, was Schumi in het voordeel.
Tussendoor leek poleman Kimi Raikkonen een goede kans op de zege te maken, maar hij crashte achterop Vitantonio Liuzzi, waardoor de Safety Car moest uitkomen.
Tegen het einde van de race viel ook Alonso uit, wellicht door een defecte wielmoer. Ook Schumacher, op de opdrogende baan worstelend met zijn volledig versleten regenbanden, moest nog opgeven.
Jenson Button (als 14de vertrokken na een motorwissel) schonk zichzelf zijn eerste zege, de la Rosa scoorde zijn eerste podium en Heidfeld gaf BMW hun eerste podium als constructeur.
Fernando Alonso blijft leider in het WK, hij heeft 11 punten voorsprong op Schumacher.

.

Nu in het nieuws