Stefan Everts wint tiende wereldtitel

Stefan Everts is vandaag in de MX1-klasse voor de tiende keer wereldkampioen motorcross geworden, een absoluut record.

Belga

De 33-jarige Yamaha-piloot won op de citadel van Namen de twee reeksen in de Grote Prijs van België. Daarmee pakte hij zijn twaalfde opeenvolgende GP-zege, de 99e uit zijn carrière. Everts is dit seizoen nog ongeslagen.

In de WK-stand kan de Limburger met nog drie Grote Prijzen op het programma niet meer worden bijgehaald.

"Wat een fantastische dag," aldus Everts, "Ik heb er nooit van durven dromen om ooit op de Citadel van Namen wereldkampioen te kunnen worden. Deze wedstrijd is altijd al iets speciaals geweest voor mij, door het moeilijke parkoers en de fans die een ongelooflijke sfeer maken. Ik was dan ook zeer emotioneel op het podium. Het applaus en respect van de mensen was overweldigdend."

"Het zat er een beetje aan te komen, maar de twee reeksen moeten altijd gereden worden," antwoordde Everts op de suggestie dat de zege van vandaag te verwachten was. "Het parkoers is moeilijk, zwaar en verraderlijk. Een valpartij is snel gebeurd. Ik was op voorhand dus helemaal niet zeker. Alles liep echter volledig naar wens. Ik won beide reeksen en mijn 99e dagzege was een feit. Het kan niet op."

Nu in het nieuws