Boy George veegt vijf dagen lang straten in New York

Zanger Boy George is maandag in een felgekleurd hesje begonnen aan zijn taakstraf: vijf dagen lang vuil ophalen en straten vegen voor de dienst afvalverwerking in New York.

AP Ned

Het duurde niet lang voordat de 45-jarige zanger werd geconfronteerd met toegesnelde verslaggevers en fotografen. Hij gebruikte zijn bezem om vuil en bladeren in hun richting te vegen en schreeuwde: "Denken jullie soms dat je beter bent dan ik? Ga toch naar huis. Laat me gewoon mijn taakstraf uitvoeren."

Vlak voor dit akkefietje zei zijn manager nog dat Boy George, wiens echte naam George O'Dowd is, niet geëmotioneerd is over de opgelegde taakstraf. Als ster uit de jaren '80 had hij echter liever andere diensten verleend, zoals bijvoorbeeld als discjockey op een benefietconcert.

In oktober vorig jaar belde Boy George de politie met de mededeling dat er was ingebroken in zijn huis. Toen de politie in het appartement van de zanger in Manhattan aankwam, vond ze een kleine hoeveelheid cocaïne. Van een inbraak was geen sprake.

In maart legde Boy George een schuldbekentenis af en werd afgesproken dat hij zich in Engeland, waar hij vandaan komt, zou laten behandelen voor zijn drugsverslaving en in New York vijf dagen dienstverlening zou verrichten.