Sean Connery had losse handjes

Als we zijn ex-vrouw mogen geloven, staat Sir Sean Connery (75) in het echte leven schril in contrast met de held die hij in de reeks James Bond-films en latere actiefilms als The Rock heeft vertolkt. De acteur kon tijdens zijn eerste huwelijk met deze Diane Cilento, zijn handjes niet thuishouden, zo vertelt de nu 72-jarige Diane.

GPD

Volgens Diane, een Australische actrice die in 1962 trouwde met Connery ging het met hun huwelijk bergafwaarts vanaf het moment dat ze haar man in 1965 naar Spanje vergezelde, waar hij opnames had voor het oorlogsdrama The Hill.

Op een gegeven moment kregen de twee ruzie. "Ik was een beetje dronken," vertelt de voormalig Mrs. Connery. "Toen we samen naar onze hotelkamer gingen, kreeg ik ineens een harde klap in mijn gezicht. Ik viel op de grond en was een paar minuten bewusteloos. Toen ik opstond en probeerde terug te vechten, kwam er een volgende klap en vloog ik door de lucht. Het lukte me uiteindelijk de badkamer in te komen en mezelf op te sluiten."

Na het incident voelde de actrice zich, naar eigen zeggen, niet meer veilig bij haar echtgenoot. Toch bleef ze nog acht jaar bij de Schot.

Het paar, dat samen één kind heeft, scheidde in 1973.

'Sir Sean' heeft zelf nog niet gereageerd op het verhaal van zijn ex. In 2000 dreigde hij wel met een rechtszaak tegen auteur George Wansell nadat deze Sean, verwijzend naar diens eerste huwelijk, een "overspelige vrouwenmepper" had genoemd.