Potter-auteur best betaalde Britse beroemdheid

J.K. Rowling (41) is de best betaalde Britse beroemdheid van 2005, zo meldt het Amerikaanse blad Forbes. De Harry Potter-auteur verdiende het afgelopen jaar maar liefst 114 euro per minuut, wat neerkomt op meer dan 148.000 euro per dag.

GPD

Haar met bijna magische snelheid groeiende bankrekening levert JK een negende plaats op de Forbes-top 10 van Best Betaalde Bekendheden Van 2005 op.

De schrijfster, die als enige Brit een plekje op de lijst heeft bemachtigd, verslaat met haar nummer-negen-notering filmsterren als Brad Pitt en Tom Cruise die niet eens in de top tien voorkomen.

"Hoewel beroemdheden vaak krantenkoppen halen, zijn het bijna nooit acteurs die veel geld verdienen," stelt Hannah Clark van Forbes. "Als je geld wilt blijven verdienen, heb je een succesvolle reeks producten nodig. J.K. Rowling is daar het levende bewijs van."

Gedurende het gehele afgelopen jaar toucheerde de geestelijke moeder van Harry Potter rond de 61 miljoen euro. Niet dat J.K. om geld verlegen zat. Ze is naar schatting inmiddels tussen de 741 en 815 miljoen euro waard.

De Forbes-lijst wordt aangevoerd door Steven Spielberg, die in 2005 267 miljoen euro verdiende. 141213 aug 06