Amerikaanse luchthaven even dicht

Een vliegveld in de Amerikaanse staat West Virginia is gisteren enige tijd gesloten geweest, nadat in de bagage van een vrouwelijke passagier plastic flessen waren aangetroffen met een vloeistof erin die mogelijk explosief was.

GPD

De terminal van het vliegveld van Huntington werd gesloten en ongeveer honderd passagiers werden geëvacueerd, terwijl de politie de flessen onderzocht.

Sinds het verijdelen vorige week van een reeks terroristische aanslagen met vloeibare explosieven in Groot-Brittannië, is het meenemen van vloeistoffen aan boord van vliegtuigen in de VS verboden.

Vier flessen

De verdachte vrouw bleek vier flessen in haar bagage te hebben, waarvan er twee positief reageerden op een explosieventest, zo vertelde een woordvoerder van het agentschap voor transportveiligheid. Testapparatuur en snuffelhonden leidden tot de conclusie dat het om 'verdachte, niet toegelaten stoffen' ging.

Volgens de directeur van het vliegveld zouden de vloeistofen "heel goed een bom kunnen zijn". De 28-jarige vrouw werd aangehouden en werd gisteravond laat nog ondervraagd. Het vliegverkeer werd na enige tijd weer hersteld.