Vijftig schoolmeisjes gedood bij legeraanval in Sri Lanka

Bij een luchtaanval op een weeshuis in het noordoosten van Sri Lanka zijn maandag meer dan 50 schoolmeisjes gedood. Dat meldt tamilnet.com, een website van de Tamil-rebellen. Een zestigtal andere meisjes raakte gewond, sommigen zijn er erg aan toe.

Belga

Gevechtsvliegtuigen van de Sri Lankaanse luchtmacht wierpen 16 bommen op het weeshuis in het door de Tamil-tijgers gecontroleerde district Mullaitivu. In het weeshuis werd een tweedaagse cursus EHBO-cursus gegeven voor schoolmeisjes.

De Bevrijdings Tijgers van Tamil Eelam (LTTE) veroordeelden de aanval al als "afschuwelijk, koelbloedig en onmenselijk" en spreken van een "terreurdaad" van het leger. Ze vragen het VN-kinderfonds UNICEF en de missie die toeziet op de wapenstilstand (SLMM) om de plaats van het "bloedbad" te inspecteren.

De Tamil-tijgers ontkennen voorts dat ze de regering hebben aangeboden om de vredesonderhandelingen opnieuw op te starten.

De SLMM maakte zondag bekend dat er een ongeschreven aanbod was om opnieuw met de regering te onderhandelen. De regering verklaarde zich hiertoe bereid.