Verschaffen van drugs aan minderjarigen levert 30 maanden cel op

De vakantiekamer van de correctionele rechtbank van Dendermonde heeft Patrick De Weeze (45) uit Sint-Niklaas maandag veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf. De man liet minderjarigen in zijn woning drugs gebruiken. Het ging om de vrienden en vriendinnen van zijn dochter.

Belga

De jongeren gebruikten vooral joints, maar konden bij De Weeze kennismaken met het hele assortiment aan drugsproducten. De feiten vonden plaats van april tot juni dit jaar.

De zaak kwam aan het licht, toen een van de jongeren in heel bedenkelijke toestand thuis kwam, nadat hij bij De Weeze op bezoek was geweest. De ouders trokken aan de alarmbel.

De Weeze bekende dat hij zelf drugs gebruikte, naar eigen zeggen om zijn rugpijn te bestrijden. Uiteindelijk moest hij ook toegeven dat hij minderjarigen bij hem over de vloer kreeg, dat hij ze drugs verschafte en dat ze die bij hem mochten gebruiken. Sommigen van de jongeren waren nog geen zestien jaar oud.

"Aan de jeugd is toch geen zeggen," was De Weezes reactie op de feiten. "Als ze bij mijn geen drugs gebruiken, doen ze het wel op een ander. Ik stond schaakmat."