Politie zoekt daders van overval op bejaarde man in Herenthout

De lokale politie van de zone Neteland is op zoek naar een vrouw van rond de dertig die samen met een drietal mannen verdacht wordt van een diefstal met geweld of bedreiging in Herenthout.

Belga

Een bejaarde man werd daarbij beroofd van zijn portefeuille. De politie vermoedt dat de daders hiermee niet aan hun proefstuk toe zijn. Op 8 augustus belde een vrouw rond 19.45 uur bij de 73-jarige Ludovicus H. aan op de Bergense Steenweg in Herenthout. Ze vroeg hem of ze mocht komen schoonmaken. De vrouw bleek echter in het gezelschap te zijn van een drietal mannen die de bejaarde man vastgrepen.

Ze gristen zijn portefeuille uit de borstzak van zijn overall en gingen er vandoor in een middelgrote wagen van vermoedelijk donkerblauwe kleur.

De vrouw had nog bij een woning in de buurt aangebeld met de vraag of ze er een stacaravan mocht stallen. De politie vermoedt dan ook dat ze wel eens vaker smoezen gebruiken om ergens binnen te kunnen. Wie weet of de verdachten zich nog elders hebben aangeboden of wie andere inlichtingen kan verstrekken, neemt contact op met de lokale politie Neteland op het nummer 014/244.200.