Zomer van Antwerpen bekoort 800.000 bezoekers

Print
Naar schatting 800.000 mensen zullen deze zomer een bezoek hebben gebracht aan een van de voorstellingen van de Zomer van Antwerpen.
Donderdag lopen de betalende voorstellingen af, maar daarmee is de Zomer nog niet gedaan.

De komende weken staan er nog Muziek in de Wijk, het openingsfeest van het Felix pakhuis en de Tall Ships' Races op het programma. Absolute topper van deze Zomer was de komst van de Olifant en de Kleine Reuzin van het Franse gezelschap Royal Deluxe, waarvoor zo'n 650.000 toeschouwers werden geteld.

Voor de 201 betalende voorstellingen die de Zomer dit jaar aanbood, werden tussen de 45 en 50.000 tickets verkocht. "Elke voorstelling was telkens volledig uitverkocht", zegt de Antwerpse schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V). De Museumnacht van afgelopen weekend lokte 20.000 bezoekers.

Geweldig goed resultaat
Schepen Heylen spreekt dan ook over een "geweldig goed resultaat". "We hebben serieus ingezet op het begin en het einde van de zomer. Het begin met de Reuzen en het einde met het openingsfeest van het Felix pakhuis en de Tall Ships' Races. Een mooi begin en een mooi slot", besluit Heylen./

.

Nu in het nieuws