'Zonnepanelen op Antwerpse Scheldekaaien'

Als het aan de Antwerpse schepen Erwin Pairon (Groen!) ligt, worden de daken van de hangars op de Scheldekaaien uitgerust met zonnepanelen. Pairon is daarover sinds enige tijd in onderhandeling met de firma Belpower.

Krijgt het voorstel van de schepen groen licht, dan zijn de daken van de hangars binnenkort jaarlijks goed voor 285.550 kWh groene stroom. Daarmee kunnen jaarlijks 80 gezinnen van stroom worden voorzien.

Wanneer de panelen geplaatst kunnen worden, is nog niet duidelijk. De Scheldekaaien worden binnenkort immers opnieuw ingericht.

"Ofwel krijgen we de garantie dat er niet onmiddellijk wordt gewerkt op de plaats waar de panelen staan en plaatsen we ze op korte termijn. Ofwel stellen we het project uit tot na de werken", legt schepen Pairon uit.

Kost de stad niets

In september komt de werkgroep rond de herinrichting van de Scheldekaaien opnieuw samen en komt er meer duidelijkheid over de timing van de zonnepanelen.

De stad hoeft trouwens niet in haar portefeuille te tasten om de panelen te financieren. "Die worden voor de volle 100 pct gefinancierd door Belpower. De stad krijgt zelfs een vergoeding voor het gebruik van de daken van de hangars", aldus nog Pairon.

Nu in het nieuws