Zeilwedstrijd Tall Ships' Races start in 2010 in Antwerpen

Print
De winnaar van de 50ste Tall Ships' Races is nog niet officieel bekroond, maar woensdag maakte de provincie Antwerpen al bekend dat de editie van 2010 opnieuw Antwerpen als vertrekplaats heeft.
Dit jaar ontvangt de Scheldestad van 19 tot en met 22 augustus de zeilschepen die meededen aan de zeilwedstrijd die dinsdagmorgen afliep.

"Dit evenement lokt naar schatting 1 miljoen bezoekers en zorgt voor internationale media-aandacht. Dat betekent een promotie voor Antwerpen die niet te versmaden is", verklaart de Antwerpse gedeputeerde Corry Masson het engagement van Antwerpen.

De weergoden waren de deelnemers aan de zeilwedstrijd dit jaar niet gunstig gezind. De strakke wind deed de organisatoren van de Race zelfs beslissen om zich te beroepen op een speciale regel.

"Schepen kunnen zo beslissen om de race te stoppen zonder dat ze de eindmeet hebben gehaald. We berekenen hun eindtijd dan aan de hand van de gemiddelde snelheid die ze daarvoor hebben gehaald. Zo kunnen ze hun motoren aanzetten zodat ze toch tijdig op hun eindbestemming kunnen geraken", legt Race Director Peter Newell uit.

Akela
Volgens de eerste resultaten krijgt het Russische schip Akela zondag de trofee van eindoverwinnaar overhandigd. De zeilschepen lokken traditiegetrouw veel volk naar de Scheldestad en de provincie wil daar van gebruik maken om "haar werking dichter bij de burger te brengen".

Zo zal op het Kattendijkdok een promotiestand van 4.000 vierkante meter staan waar de provincie uitpakt met animatie en informatie. Op de promotiestand lanceert de provincie ook de campagne "De provincie steekt al haar energie in u". Met deze campagne wil de provincie haar inwoners sensibiliseren voor de komende provincieraadsverkiezingen.

Bezoekers op de stand krijgen alvast een symbolisch kiezerspotlood mee met de slogan "Een sterke provincie, daar kies ik voor".

.

Nu in het nieuws