Heraanleg Theaterplein gestart

Print
De werken voor de heraanleg van het Antwerpse Theaterplein zijn woensdagmorgen officieel gestart. Schepen van Openbare Werken Ludo Van Campenhout (VLD) nam zelf plaats achter het stuur van een bobcat om de eerste kasseien uit het Theaterplein te verwijderen.
De heraanleg van het plein gebeurt in verschillende fasen. Het einde van de derde en laatste fase is gepland voor begin 2008.

"Het vernieuwde plein wordt een echt aantrekkingspunt en zal een belangrijke rol spelen in het culturele leven van de stad. Blikvanger wordt een grote, glazen luifel en er komt een hedendaagse tuin", aldus Van Campenhout. Ook het niveauverschil behoort weldra tot de geschiedenis van het Theaterplein.

Druk bezocht
Hoewel het Theaterplein 20 jaar geleden nog een volledige facelift onderging, is het opnieuw aan verandering toe.

"Het plein is totaal stuk door het intensieve gebruik van de druk bezochte zaterdag- en Vogelenmarkt. Bovendien mist het plein uitstraling", aldus Van Campenhout.

Het ontwerp voor het vernieuwde Theaterplein is van de hand van de Italiaanse architecten Secchi & Vigano. "Zij hebben er wel rekening mee gehouden dat het plein intensief wordt gebruikt", weet de schepen.

Het vernieuwde Theaterplein wordt 's avonds beter verlicht en zal het decor vormen voor meer evenementen. "Maar niet te veel, de buurtbewoners moeten niet vrezen voor overlast", voegt de schepen er aan toe.

Horeca
Intussen doet ook de horeca haar duit in het zakje om het nieuwe plein een hart onder de riem te steken. Op 30 augustus opent aan het Theaterplein Bouffe & Bollinger, een restaurant en loungebar dat de steun geniet van het gerenommeerde Champagnehuis Bollinger.

Tijdens de werken blijft het Theaterplein de thuisbasis van de zaterdag- en de Vogelenmarkt.

.

Nu in het nieuws