Partij 'Nee Antwerpen' gaat in op videovoorstel sp.a-Spirit

Print
NEE Antwerpen heeft beslist een protestfilmpje bij de Vlaamse socialisten in te dienen. Het kartel sp.a-Spirit heeft beslist de zendtijd die het heeft op de openbare omroep, aan organisaties te schenken. Ook de productiekosten worden door de socialisten vergoed.
NEE Antwerpen gaat daar nu op in. Naar eigen zeggen is de politieke partij een 'organisatie die zich verdienstelijk maakt voor de samenleving'. Die voorwaarde is essentieel om in aanmerking te komen voor de campagnebeslissing van de socialisten.

Het filmpje van NEE Antwerpen is al klaar en staat al op het internet. "Sp.a kan het belastinggeld voor de productiekosten nu anders besteden", zegt het team achter NEE Antwerpen.

In het clipje komen alle politieke partijen aan bod en geven ze hun mening over NEE Antwerpen.

De videoclip


NEE Antwerpen omschrijft zichzelf als een protestbeweging die de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober aangrijpen om de ontevredenheid van de burgers te uiten. De foertstemmers en de ontevredenen kunnen op die manier 'neen' zeggen aan de politiek. Ze hebben al diverse stunts op hun geweten en de partij komt met de gemeenteraadsverkiezingen ook op. De initiatiefnemers willen het liefst geen enkele stem halen.

Sp.a-Spirit is dan weer op zoek naar dertien organisaties die de zendtijd van de socialisten willen gebruiken. Die campagnestunt heet 'Uw Minuut' De verenigingen moeten zich wel engageren voor een open, warme, solidaire gemeenschap waar samenwerken met anderen en voor anderen centraal staat. Het kartel wil met die beslissing het verenigingsleven in de kijker zetten.

Volgens de socialisten zou de politieke voorkeur van de vereniging of organisatie geen rol spelen bij de keuze van de projecten.

Op het web
Website van het kartel sp.a-Spirit over 'Uw Minuut'
NEE Antwerpen

.

Nu in het nieuws