Spirit wil Groen! mee in coalitie

Print
Fauzaya Talhaoui wil Groen! mee in de volgende coalitie. ”Het zou voor ons zeer onaangenaam zijn met de groenen in de oppositie”, zegt de Spirit-senator.
Fauzaya Talhaoui ruilde twee jaar geleden Groen! in voor Spirit. ”Als we als progressieven de macht willen behouden, dan moeten we samenwerken met Groen!”, zegt ze.

”Spirit deelt héél wat standpunten met de groenen. Ik wil er niet aan denken dat wij in gemeenteraad tegenover elkaar komen te staan.”

”Het probleem bij Groen! is de discrepantie tussen het groene schepenen en de fractie in de gemeenteraad. Dit is een ergerlijke eigenschap van de groenen. Ze zouden beter eerst een aantal zaken intern uitvechten. Zo verhogen ze hun slagvaardigheid. Je kan niet alles winnen. In een coalitie moet je nu eenmaal compromissen sluiten.”

De kartels VLD/Vivant en CD&V/N-VA willen een coalitie zonder de groenen. Volgens deze partijen staan de groenen een coherent bestuur in de weg. Hoewel burgemeester Patrick Janssens (sp.a) al zijn ergernis liet blijken over deze coalitiepartner, blijft hij op de oppervlakte over de deelname van de groenen aan de coalitie.

.

Nu in het nieuws