Camion veegt groentewinkel weg

Door een misrekening van de chauffeur veegde een vrachtwagen twee auto’s, een camionette en een fruit- en groentestalletje op een hoop. Ook de etalage van de achterliggende winkel in de Brederodestraat vloog aan diggelen.

bsouffreau

De 23-jarige fruit- en groenteverkoper Yunus Karaoglu heeft maandagmorgen geluk gehad. ”Ik stond met mijn vader tussen de uitgestalde groenten. Plots hoorde ik een doffe slag.” Een grote brouwerscamion knalde om 09.30 uur tegen een VW-volumewagen, die in de parkeerstrook stond voor huis nummer 189.

De VW duwde de auto ervoor verder en die laatste vloog tegen de camionette van Yunus.

”Onze bestelwagen werd daarna nog over vier houten straatpaaltjes geduwd, tot tegen onze eigen groentestalletjes voor de winkel. Die stalen leggers werden vervolgens door de etalage geduwd. Ik stond met vader tussen twee van die rekken. We konden juist op tijd naar binnen springen.”

Yunus kijkt beteuterd. Door de aanrijding werd zijn dagverse voorraad op straat gegooid. Nog erger is dat hij hij voorlopig zijn horecaklanten niet kan bedienen. ”Ik zoek koortsachtig naar een vervangwagen. Want ik kan de restaurants niet in de kou laten staan.”

Volgens de politie zou de vrachtwagenchauffeur een misrekening hebben gemaakt.

Hij dacht nog te kunnen passeren, maar raakte de eerste auto, met gekend gevolg. Nog volgens de politie was de chauffeur niet dronken en reed hij op het moment van de aanrijding 42 km/u.

Nu in het nieuws