Kan Stadsreiniging ophaling na feestdag aan?

Print
Sp.a Rood is tegen de privatisering van stedelijke taken en het inzetten van stadspersoneel op feestdagen. De militanten voerden hierover dinsdag actie.
Veiligheidsschepen Dirk Grootjans (VLD) lanceerde het idee om de lijnspotters te privatiseren. Schepen en CD&V/N-VA-lijsttrekker Philip Heylen stelt voor om de afvalophaling op feestdagen uit te besteden aan de private sector. Volgens sp.a Rood is een privatisering duurder en gaat het ten koste van de kwaliteit.

Zo moest het stadsbestuur onlangs nog het contract met een schoonmaakbedrijf stopzetten wegens zwartwerk.

Frank Hosteaux, woordvoerder sp.a Rood en sp.akandidaat, pleit voor een sterke openbare dienstverlening op basis van vast en statutaire tewerkstelling.

De militanten van sp.a Rood kleefden de sticker Gun jezelf een feestdag en de ander ook op ongeveer 500 fout aangeboden afvalzakken.

Daarna stapten ze naar het kabinet van Heylen om te kijken of de schepen zelf wél aan het werk was op deze feestdag. Niemand deed open.

”Ik had in Amsterdam overleg met mijn Nederlandse collega’s over het afvalbeleid”, zegt Heylen. ”Ik was dus wél aan het werk.

Ik ben geen voorstander van privatisering, maar het kan ook niet dat het afval lang blijft staan. Als het Stadsreiniging niet lukt om na een feestdag de afvalzakken op te halen, dan moeten we het inschakelen van een firma overwegen.”

.

Nu in het nieuws