Anke lonkt naar Wilrijkse VLD-kiezers

Print
Het kartel Vlaams Belang-Vlott gaat de strijd aan met de VLD in Wilrijk. De partij met Anke Van dermeersch als lijsttrekster hoopt op 30% van de stemmen.
Niet alleen het kartel met Vlott moet liberale kiezers wegsnoepen van de VLD, maar ook het aantal zelfstandigen op de lijst. Van de 23 kandidaten zijn er zes zelfstandigen. Daarnaast zet het Vlaams Belang haar kopstukken in. Zowel Anke Van dermeersch als Jurgen Verstrepen (lijstduwer) verhuisden speciaal naar het geitendorp.

In 2000 behaalde het Vlaams Blok er 26,22%.

”Wilrijk is net als Antwerpen, Berchem en Borgerhout het district waar we als partij minder goed scoren”, zegt Van dermeersch. ”Hier kunnen we het verschil. Daarom zetten we alles in om de kiezer te overtuigen.” Filip Dewinter viseert vooral de VLD.

”De liberalen staan sterk in Wilrijk, maar de afgelopen jaren hebben ze er niet veel van gebakken”, zegt Dewinter.

”De VLD is de slippendrager van burgemeester Janssens en de sp.a.” Het kartel wil het dorpse karakter behouden door Wilrijk af te schermen van de ‘negatieve effecten’ van de verstedelijking.

”De immigratie in Wilrijk, en de daarmee gepaard gaande verdringing van de eigen bevolking, vormt nog niet echt een probleem”, zegt Van dermeersch. ”Wij willen dat zo houden.”

Vlaams Belang-Vlott pleit voor onder andere: meer winkels en vrije beroepen in de dorpskern, bindende volksraadpleging, behouden van bestaande groene en open ruimten en geen verdere ruimtelijke uitbreiding voor economische activiteiten.

.

Nu in het nieuws