Wateroverlast maakt een dode

Print
De overdadige regen zorgde maandagnamiddag in de regio op veel plaatsen niet alleen voor natte voeten, maar ook voor heel wat verkeersoverlast.
DEURNE kreeg een ware plensbui over zich heen. De Baron Leroystraat liep onder water, maar ook de omgeving van het Sportpaleis kwam gedeeltelijk blank te staan, met alle gevolgen vandien voor het verkeer op de Ring, die ook gedeeltelijk onder water stond.

In WOMMELGEM diende de oprit in de richting van Hasselt aan het rond punt omwille van de wateroverlast te worden afgesloten.

Op de E19 ter hoogte van SCHOTEN stond het verkeer stil.

Aan de Slachthuislaan in ANTWERPEN en de Bisschoppenhoflaan in DEURNE zorgden verstopte rioolputjes voor blanke straten.

De Tijsmanstunnel in STABROEK in de richting van Gent ging een tijdje dicht om de brandweer toe te laten het water in de tunnel weg te pompen.

In KONTICH is een 26-jarige bestuurder van een BMW op de E19 de controle over het stuur verloren. Hij reed richting Antwerpen. Zijn wagen ging overkop en kwam in de berm terecht. De bestuurder overleed ter plaatse. De drie passagiers, eveneens twintigers, zijn gewond overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Het gaat om Fransen van Sri Lankaanse afkomst.

In EKEREN diende de brandweer in te grijpen in de Veltwijcklaan en de Leerhoeklaan. Ook de Leugenberg ter hoogte van het Klein Heiken kwam volledig onder water te staan.

In ESSEN pompte de brandweer water weg aan de Heikantvenstraat en de Grensstraat.

De brandweer van MALLE had op zijn beurt uren werk om water ter hoogte van de wegenwerken aan de Brechtsesteenweg weg te krijgen. Het liep een schuur binnen.

In BOECHOUT werd de Appelkantstraat omwille van wateroverlast volledig afgesloten.

En in ZWIJNDRECHT konden de kinderen in de Burchtsestraat bootje varen. Het water kwam er op sommige plaatsen veertig centimeter hoog te staan.

En hoewel het ‘s avonds af en toe bleef regenen bleek toch omstreeks 19u het ergste leed geleden.

.

Nu in het nieuws