Meerderjarige verdachte van busincident Antwerpen blijft in de cel

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag de aanhouding van één van de meerderjarige verdachten die betrokken was bij het dodelijke busincident eind juni in Antwerpen, met een maand verlengd. Zijn advocaat kondigde aan in beroep te gaan tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor het nu de kamer van inbeschuldigingstelling is die moet beslissen.

Belga

Op 24 juni bezweek treinbestuurder Guido Demoor aan een hersenvliesbloeding na een hoogoplopende ruzie met zes allochtone jongeren op een Lijnbus in Antwerpen. Enkele dagen later werden de zes opgepakt. Het ging om drie minderjarigen en drie meerderjarigen.

Twee van de zes verdachten zitten nog vast. Eén minderjarige verblijft nog steeds in de jeugdinstelling van Mol. Een meerderjarige hoorde zijn aanhouding maandag met een maand verlengd worden. Zij zouden de enigen zijn die tegen Guido Demoor geweld hebben gebruikt.

Inmiddels is ook aan het licht gekomen dat één van de advocaten van de verdachten bedreigd is. "Nadat mijn cliënt begin juli werd vrijgelaten, hebben mijn ouders een dreigbrief ontvangen. Die kwam niet via de post, maar werd gewoon in hun brievenbus gestoken. Er stond in te lezen dat datgene wat met Guido Demoor gebeurd was op de bus, ook mijzelf of mijn familie kon overkomen," zegt meester Kris Luyckx, die voor één van de minderjarigen optreedt.

De advocaat diende klacht in. Het parket onderzoekt de zaak.