Meer politie in Berendrecht

Het politiekantoor aan de Antwerpsebaan in Berendrecht krijgt er drie agenten bij. De leidinggevende hoofdinspecteur is bevorderd tot commissaris. Verder worden in de afdeling Noord, die ook onder meer Ekeren en Merksem bevat, in het weekend twee extra patrouilles op pad gestuurd.

Christophe Matthijss

Na een overleg tussen de Antwerpse politietop en de sp.a'ers Marcel Bartholomeeusen (gemeenteraad), Willy Van Hees (districtsvoorzitter) en Karel Hendrickx (districtsschepen) verandert er een en ander in het politiekantoor in Berendrecht. De leiding is voortaan in handen van een commissaris, de bevorderde hoofdinspecteur die er al de plak zwaaide. Er komen ook drie inspecteurs extra naar de polder afgezakt.

Verder vernam de sp.a-Polder ook dat de interventie van de afdeling Noord (ook Merksem, Ekeren, Luchtbal, Rozemaai en Schoonbroek) gecentraliseerd blijft werken vanuit de kazerne op de Noorderlaan. Het gaat om drie tweekoppige patrouilles per shift en er zijn drie diensten per dag. Veel belangrijker: in het weekend komen er in de hele afdeling twee extra patrouilles, zogenaamde piekploegen.