Ex-producente moet Woody Allen 95.000 dollar betalen

Woody Allen (70) krijgt 95.000 dollar of ongeveer 74.000 euro van zijn vroegere filmproducente Jean Doumanian, zo heeft een rechtbank in de VS beslist.

Belga

Allen had een proces ingespannen tegen Doumanian omdat ze voor vijf van acht Woody Allen-films die ze maakte niet voldoende uitbetaalde aan de regisseur. Doumanian moet ook opdraaien voor de gerechtskosten.

In mei 2001 was Allen om dezelfde reden al eens in een gerechtelijke miljoenenstrijd betrokken met zijn jarenlange producente. Toen vroeg hij 12 miljoen dollar van Doumanian voor de vijf films, waaronder "Sweet and Lowdown" en "Mighty Aphrodite". Een jaar later troffen beide partijen een minnelijke schikking. Het bedrag werd toen niet bekendgemaakt, maar volgens verschillende media ging het om 7 miljoen dollar.

Woody Allen verkaste zijn twee laatste films "Scoop" en "Match Point" naar Londen na het conflict met zijn vorige producente. Ook zijn huidige film, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt in de buurt van Londen gedraaid. De hoofdrollen daarin zijn weggelegd voor Ewan McGregor en enfant terrible Colin Farrell.