Israël kondigt einde gevechten aan

Israël zal maandag om 07.00 uur 's ochtends de vijandelijkheden in Libanon staken. Dat heeft een regeringswoordvoerder gezegd.

AP Ned

Ondertussen is het Israëlische leger zaterdag onder hier en daar hevige tegenstand opgetrokken richting de rivier de Litani, dertig kilometer ten noorden van de Israëlisch-Libanese grens.

Bij gevechten in Libanon zijn zaterdag zeker zeven Israëlische militairen gesneuveld. An de zijde van de Hezbollah viel een nog onbekend aantal slachtoffers.

De Israëlische regering zal zondag een eerste officiële reactie geven op de resolutie die in de nacht van vrijdag op zaterdag is aangenomen in de VN-Veiligheidsraad. Premier Olmert heeft zich eerder gematigd positief uitgelaten over het bestandsvoorstel, dat onder meer voorziet in de stationering van vijftienduizend VN-blauwhelmen in het grensgebied tussen Israël en Libanon. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah verklaarde zaterdag dat zijn beweging bereid is het VN-plan te aanvaarden. Wel zei hij dat de Hezbollah zich (gewapend) zou blijven verzetten tegen de aanwezigheid van Israëlische troepen in Libanon.