Vliegtuigje stort neer op vliegveld in Balen

Op het vliegveld Keiheuvel in Balen is zaterdag rond 16.35 uur een gemotoriseerd vliegtuigje neergestort. De 36-jarige piloot uit Nederland, die als enige in het toestel zat, raakte daarbij zwaargewond.

Belga

Wat de crash veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Het Bestuur der Luchtvaart onderzoekt de zaak, meldt de federale politie van Turnhout. Aëroclub Keiheuvel houdt op het vliegveld een opendeur weekend dat kadert in de festiviteiten rond haar 50-jarig bestaan.

Het slachtoffer, een beroepspiloot, was vanuit Eindhoven met een oldtimer-vliegtuig van het type Fokker naar Keiheuvel gevlogen, waar bezoekers het konden bewonderen. Rond 16.30 uur voerde hij een demonstratievlucht uit. Bij het overvliegen kreeg hij echter motorproblemen. De man probeerde vermoedelijk nog naar het vliegveld terug te keren. Toen hij met een scherpe bocht wilde draaien, is de motor wellicht uitgevallen. Het vliegtuigje stortte van op een hoogte van 50 meter met de neus naar beneden.

De piloot zat gekneld in het vliegtuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis van Geel gebracht. Het vliegveld werd meteen gesloten.